Perioada uimitoare în care România a fost una dintre cele mai mari puteri! Finlanda și Danemarca erau cu mult mai departe în dezvoltare decât noi!

Adrian Vasilescu a menționat într-un discurs că poziția pe care o are în momentul de față România este una nesatisfăcătoare și că ar trebui rezolvată situația de față într-un timp cât mai scurt.

Acesta a vorbit despre faptul că țara noastră la moment se află pe locul 17 din cadrul tuturor țărilor ce fac parte din Uniunea Europeană conform datelor PIB-ului anual.

Ar trebui să rezolvăm ceea ce se întâmplă la momentul de față în România, deoarece pentru o populație de 19,5 milioane de locuitori din țara noastră, PIB-ul anual de 186 de miliarde este mult prea mic.

Iar în Uniunea Europeană putem liber găsi țările care au o populație cu mult mai mică comparativ cu a noastră dar care au înregistrat cifre mult mai mari în cazul PIB-ului. Iar ca un exemplu se poate lua Irlanda

În anul 1913, țara noastră era un mare exemplu pentru altele, deoarece pe atunci noi eram în fața Finlandei, a Danemarcei și a Suediei.

Chiar dacă BNR a făcut un anunț oficial prin care declară că modelul oficial pe care-l urmează țara noastră este chiar cel din 1913, atunci când România era a 11-a putere, urmată de Portugalia, Ungaria, Finlanda și Turcia.

Pentru a ne întoarce forțele și poziția de altă dată, ar trebui să avem mai mulți specialiști în tehnologie, moment la care ar trebui să lucrăm cu toții pentru a face posibil acest salt economic!

Sursa