Bârfind faci colesterol, duşmănind faci colesterol. Se îngroaşă venele în cap, pocnesc şi mori!

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni este un duhovnic cunoscut și îndrăgit de oameni pentru cuvântul său direct, fără menajamente, ce dezvăluie adevărata stare a lucrurilor. Graiul inconfundabil, luciditatea, precum și coloritul exprimării reliefează realitatea așa cum este ea fără a ofensa și fără a lăsa loc semnelor de întrebare. În continuare redăm un cuvânt scurt dar cuprinzător al Părintelui Calistrat.

”Domnule, într-o lume civilizată, cu medicină, cu farmacie, de ce atâta colesterol? De ce atâtea accidente vasculare? De ce atâtea boli cronice? Pâi de la carnea de om te intoxici! Asta crește colesterolul! Mâncâdu-l pe altul de fund, faci colesterol. Făcând rugăciune scapi de el!

Bârfind faci colesterol, duşmănind faci colesterol. Se îngroaşă venele în cap, pocnesc şi mori! Că aşa spune proverbul popular, prostul moare de grija altuia, nu de grija lui!

Noi ne mândrim că suntem bărbaţi, că suntem gigolo, avem muşchi, am făcut karate, am făcut sală, dar nu am făcut forţă la rugăciune!”

Sursa